praktischprojectmeubel.nl

CLV renovatie

Geplaatst op

Tegenwoordig wordt de VR ketel nauwelijks meer geplaatst en is in zijn geheel vervangen door de HR ketel. De HR ketel is een rendementsketel en kent veel voordelen ten opzichte van de VR ketel. Zo is een HR ketel zuiniger, duurzamer, veiliger en bovendien kleiner, wat vaak praktischer is. Echter, de HR ketel kent ook wat nadelen. Zo vormt de ketel relatief veel condens en kunnen tevens bijtende gassen samen met het condens ervoor zorgen dat het rookgaskanaal schade kan oplopen en kan gaan lekken. Een CLV renovatie biedt uitkomst. Zo kan het bestaande kanaal volledig worden gerenoveerd, zonder het kanaal in zijn geheel af te moeten breken. 

Wat is een CLV systeem?

CLV staat voor Combinatie Luchttoevoer Verbrandingsgassenafvoer en komt vaak voor in flatgebouwen met meerdere woonlagen. Denk bijvoorbeeld aan een appartementsgebouw of een galerijflat. Elke verdieping telt meerdere woningen en heeft daarom ook meerdere verwarmingsketels staan. Als deze ketels allemaal in verbinding met elkaar staan dan spreekt men over een CLV systeem. De ketels delen dan hetzelfde luchttoevoer en verbrandingsgas afvoerkanaal. In dit geval spreek je over een volledig CLV systeem. Een half CLV systeem verschilt enkel in de luchttoevoer. Elke ketel heeft dan een individueel kanaal. 

Hoe gaat de CLV renovatie in zijn werk? 

Allereerst bekijkt de monteur grondig de situatie en zorgt ervoor dat het CLV kanaal goed wordt uitgemeten. Daarnaast wordt er vaak een camera gebruikt om het kanaal goed te bekijken. Nadat alles in kaart is gebracht, kan de renovatie starten. Om de veiligheid te waarborgen worden de cv ketels uitgeschakeld en wordt zowel de cv ruimte als het pad naar de voordeur afgedekt. 

 

Daarnaast wordt de oude horizontale aansluiting weggeboord. Vervolgens worden alle aansluitingen op elke verdieping verwijderd en worden en nieuwe RVS aansluitingen geplaatst. Als laatste stap van de renovatie wordt er een Furanflex kanaal geïnstalleerd en kan het uithardingsproces starten. Na het uitharden worden de ketels open geboord en worden alle ketels weer aangesloten.

Wat is het resultaat van de CLV renovatie?

Een CLV renovatie wordt binnen één werkdag gerealiseerd. Door de renovatie is zowel het rookgasafvoer als de horizontale sluitingen vervangen en is tevens de drukvereffeningsopening gesloten en klaargemaakt voor gebruik. Over het algemeen kan het afvoerkanaal weer zo’n 25 jaar mee en wordt op die manier de veiligheid gewaarborgd.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden