praktischprojectmeubel.nl

Een goede nachtrust is een goed begin

Geplaatst op

Het hebben van een mooi bed is voor de meeste mensen belangrijk, maar vaak vergeet men dat het niet alleen om de inrichting van de kamer gaat. De inrichting is natuurlijk belangrijk, maar wat nog belangrijker is, is de kwaliteit van het bed waar je op ligt. Dit met nadruk op een goed matras.

Voordelen van een goed passend matras

Een aantal voordelen van een goed passend matras zijn als volgt:

Gemiddeld verliezen we 0.2 tot 0.25 liter vocht per nacht. Het juiste matras voert dit vocht snel af. Ook het ligcomfort is een belangrijk punt. Juist het ligcomfort bepaalt de kwaliteit van de slaap. Bij een zijligging is het belangrijk dat het matras de wervelkolom in een rechte lijn laten liggen. Voor rugslapers is het van belang dat het matras ondersteuning biedt aan de schouders en de heupen. Hierdoor wordt de natuurlijke kromming van de wervelkolom niet veranderd. Verder zal je je veel beter voelen over het algemeen, omdat je meer uitgerust bent. Ook zal je sneller in slaap vallen door beter comfort. 

Standaardmaten

Een standaardmaat die vaak gekocht wordt is een 160×200 matras. Dit is een goede keuze voor een 2-persoonsbed. Vaak kopen mensen die alleen slapen ook een 2-persoonsbed om meer ruimte te hebben tijdens het slapen. Ook voor het geval dat iemand een nachtje bij ze blijft slapen. Er zijn enorm veel verschillende matrassen, dus zoek goed uit welke bij jou past en leg je prioriteit bij een goede nachtrust. Zo zul je veel beter voelen door de dag heen, dus niet alleen tijdens het slapen. 

Heb je interesse in nog meer tips over hoe jij je slaapkamer op een geweldige manier kunt inrichten en het juiste matras eraan toevoegen: we nemen het met je door in de blogs op onze site. Vergeet niet dat het allemaal tips zijn en dat het sowieso het leukste is om er zelf een creatieve draai aan te geven, zodat het echt iets van jezelf wordt zo’n design van de slaapkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden