praktischprojectmeubel.nl

Een pallet is meer dan alleen een transporteenheid

Geplaatst op

Een transporteenheid? Hoezo een transporteenheid? Een pallet is toch een materiaal waar ze houten meubels van maken? Breng daar maar iets tegenin. In veel gevallen zullen de meeste mensen inderdaad denken dat ze eerder een pallet zullen zien in een winkel voor projectmeubels, dan dat het dienst doet als transporteenheid en verplaatst wordt door een pompwagen of een vorkheftruck.

Europallets worden het vaakst gebeurt binnen de transportwereld

Bijzonder, want in essentie en in de eerste plaats is een pallet simpelweg een vaak houten plateau waarop je gemakkelijk goederen kunt vervoeren. De pallet heeft in de Europallet uitvoering de meest gebruikte variant. Het heeft een afbeelding van 80 bij 120 centimeter. Een maat die in het Verenigd Koninkrijk als standaard afmeting geldt overigens. 

In uitvoeringen van kunststof

Het voor pallets toegepaste hout is in alle gevallen zeer stevig en kan zonder problemen buiten staan. Als de pallets gebruikt worden voor de in- en export, dan dient het hout vaak nog wel een extra behandeling te ondergaan. In bepaalde sectoren wordt alleen een pallet van kunststof gebruikt, onder meer binnen de farmaceutische nijverheid. Dat heeft vooral met hygiëne te maken. Een kunststof pallet is nou eenmaal gemakkelijk te reinigen.

Een wereldje op zich

Het is daarnaast waar dat je wel eens stuit op meubels van pallets. Vaak gaat het dan om pallets die in eerste instantie binnen de vervoerswereld ingezet worden, maar waarvan het beste wel af is.Het klopt dat daar speciale bedrijfjes volop mee bezig zijn en dat het een wereldje op zich is geworden. Pallets die zo gebruikt worden, vormen niet meer dan een bijvangst. Kerntaak van de pallet is en blijft het vervoer. En dus zul je in de gemiddelde winkel met projectmeubels geen producten vinden die in eerste instantie dienst deden als transporteenheid. In deze winkel bieden ze wél andere interessante meubels. Overigens zeggen we zeker niet dat pallets die gebruikt worden bij de productie van allerhande meubels niet mooi kunnen zijn. Integendeel. Veel mensen kunnen de meubels juist bijzonder waarderen. Bij die mensen vind je eigenlijk uitsluitend meubels waarin oude pallets verwerkt zijn. Waarvan akte!

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden