praktischprojectmeubel.nl

Een woning ontwerpen in je favo stijl: zo doe je dat!

Geplaatst op

Zoek je een topdesign: appartementen bouwen heerenveen kan je helpen je woning helemaal top te maken. Wil je weten wat je allemaal kunt doen in een woning? Check dan snel de tips die we voor je hebben en profiteer er direct van. Lees snel verder! 

Bestaande kamers hergebruiken

Als de indeling van je huis niet werkt voor je, kijk dan of je kamers kunt herbestemmen zodat het wel werkt. Als je de eetkamer nooit hebt gebruikt om te eten of om gasten te ontvangen, kun je deze veranderen in een kantoor, speelruimte, speelkamer of zelfs een extra slaapkamer. Verander een te kleine logeerkamer in een kastruimte, een kleine speelkamer voor de kinderen of een fitnessruimte. Bouw een extra kast om tot wasruimte met zak- of vouwdeuren en stapelrekken, en gebruik de oude, grotere wasruimte vervolgens voor iets wat je echt nodig hebt, zoals een voorraadkamer, een garderobe of een extra badkamer.

Kamers verdubbelen

Als je huis technisch gezien de juiste grootte heeft voor je behoeften, maar de kamers zijn te klein, maak ze dan groter. Als je bijvoorbeeld je eetkamer nooit gebruikt, en de aangrenzende woonkamer is niet groot genoeg, breek dan de tussenmuur af (als dat structureel mogelijk is) om één grote kamer te maken. Voeg een te kleine keuken samen met de aangrenzende eetkamer, serre of andere ongebruikte ruimte om een eetkeuken te creëren. Vaak is het zo dat, zelfs als je elke ruimte nog steeds gebruikt voor het beoogde doel, zoals het openen van de eetkamer naar de woonkamer, maar nog steeds dat deel aanhouden om in te eten, het ontbreken van een muur een grote impact kan hebben op het gevoel van de ruimte.

Maximaliseer bruikbare ruimte

Elk huis heeft dode ruimte die niet volledig wordt benut. Zoek deze gebieden, en verbouw ze om de meeste functie uit je vierkante meters te bereiken. Verander de ruimte onder de trap in een kast, ingebouwde boekenkast of zelfs een klein hoekje voor je huisdier of kinderen om in te relaxen. Maak je kelder of zolder af, als je die hebt, om je bruikbare vierkante meters drastisch te vergroten, en maak van grote overloop of open ruimte in een gang tussen kamers een zithoek, speelruimte of kantoor. Voeg rekken toe aan kamers om de verticale ruimte volledig te benutten en het vloeroppervlak vrij te houden. Als het haalbaar is, kunt je kiezen voor inbouwkasten, om je bestaande vierkante meters optimaal te benutten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden