praktischprojectmeubel.nl

Het vak van monteur is schitterend!

Geplaatst op

In deze blog gaan we je meer vertellen over het werk voor monteur. Wanneer jij het interessant vindt om als monteur aan de slag te gaan, is het erg leuk om verder te lezen in deze tekst. Dan weet je ook precies waar je voor kunt kiezen.

Wat doet een monteur zoal? 

Wanneer we kijken naar de baan van monteur en wat zijn of haar werk inhoudt, dan komen de volgende punten naar voren. Denk aan het bouwen en assembleren van machines of mechanische onderdelen. Daarnaast speelt het inspecteren van machines en motoren een grote rol. Denk daarbij aan het uitvoeren van diagnostische tests om functionaliteitsproblemen te ontdekken. Ook het uitvoeren van reparaties behoort tot het werk van de monteur. 

Verantwoordelijkheid van een monteur

Een monteur moet handvaardig zijn en veel oog voor detail hebben. Hij/zij moet met verschillende machines en gereedschappen kunnen werken en alle veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Daarbij komt het niet zelden voor dat de monteur machines of mechanische onderdelen bouwt. Maar ook grondig onderhoud uitvoeren aan machines en bijvoorbeeld elektriciteitsinstallaties is een verantwoordelijkheid. Denk aan het reinigen en aanbrengen van smeermiddelen op machineonderdelen. Of het vervangen van de stoppen in een meterkast, al dan niet met krachtstroom. Andere zaken als het bijvullen van vloeistoffen en onderdelen van motoren en machines repareren spelen ook zeker een rol. 

Adviserende rol van de monteur

Ook zal een monteur je adviseren over correct onderhoud en preventieve maatregelen aan machines, installaties of voertuigen. Andere taken als de reparatie van hydraulische systemen, schilderen van voertuigen, kunnen in het takenpakket zitten. Er komt ook de nodige administratie bij kijken. Daarom is het belangrijk dat een monteur logboeken van werkzaamheden bijhoudt. Voor elk niveau van werkzaamheden is weer een ander diploma nodig. Lees je goed in over waarvoor je welk diploma nodig hebt. Zo kun je gericht een keuze maken. Kijk eens op vacature monteur voor de leukste vacatures in dit werkveld. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden