praktischprojectmeubel.nl

Het zonnetje in huis wanneer jij dat wilt

Geplaatst op

Je bent het zonnetje in huis”, zegt het welbekende Nederlandse spreekwoord. Het betekent dat je de persoon bent die voor een goede, opgeruimde sfeer zorgt. Je kunt iemand ook in het zonnetje zetten, wat wil zeggen dat je iemand op een positieve manier aandacht geeft. Zit het allemaal even wat tegen, dan hebben we daar ook een spreekwoord voor paraat: na regen komt zonneschijn, oftewel er komen betere tijden. In ons taalgebied associëren we de zon vrijwel altijd met iets positiefs. Wanneer de zon aan de hemel prijkt, voelen we ons vrolijk en optimistisch, terwijl een grijze lucht ons juist eerder somber stemt.

 

Laat de zon maar binnenkomen

 

Ook letterlijk genieten we van de zon in huis. Niet voor niets zijn veel woningen in ons land zo gebouwd dat er alle ruimte is voor de zon om naar binnen te schijnen. Of dat nu in een traditionele doorzonwoning is of moderne constructies waarbij de zonnestralen ook via het dak naar binnenkomen.

 

Positieve effecten van zonlicht in huis

 

Er zijn verschillende redenen waarom we graag de zon laten schijnen in onze woon- en slaapkamers. We zijn in de Lage Landen niet het meest bevoorrecht als het gaat om het aantal uren zon per jaar. Bovendien zijn de dagen erg kort tijdens de wintermaanden. We verlangen dan ook maar wat graag naar het zonnetje in huis en zetten er onze (rol)gordijnen en jaloezieën wagenwijd voor open. Naast het feit dat de zon voor opwarming zorgt tijdens de wintermaanden is de stralende bol onder andere ook van invloed op je biologische klok. Zonneschijn zorgt ervoor dat je minder moe bent. Dankzij het zonlicht maakt je lichaam ook minder van het stresshormoon cortisol aan en daar word je vrolijk van. Ook je interieur fleurt er helemaal van op bij een stralende zon. Bovendien lijkt het alsof je opeens veel meer ruimte hebt in huis.

 

Zonwering van intershades.nl

 

Tot zover de positieve effecten van zonlicht in huis. Nu we steeds vaker te maken hebben met warme zomers en hittegolven willen we het zonlicht soms ook maar wat graag buiten houden. Dan komt goede zonwering van intershades.nl uitstekend van pas. Met behulp van raam- en screendoeken, markies- en zonneschermdoeken houd je het een stuk koeler in huis. Zonneschermdoeken zijn gemaakt van acryl. De doeken zijn uitstekend in staat om de warmte te weren en beschermen je ook tegen ultraviolette straling.

 

Spelen met licht en schaduw

 

De verschillende soorten zonwering kun je zowel gebruiken bij ramen en deuren als bij een lichtstraat of een overkapping. Ook je slaapkamer of badkamer verduisteren behoort tot de mogelijkheden. Met raamdecoratie zoals jaloezieën en plisségordijnen creëer je daarnaast de mooiste lichteffecten en speel je naar hartenlust met licht en schaduw in huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden