praktischprojectmeubel.nl

Kindertas is voor kinderen net zo belangrijk als goed meubilair is op kantoor

Geplaatst op

Het is simpel. Wil je een functioneel kantoor inrichten om prettig in te kunnen werken, dan doe je een beroep op meubels die vooral functionaliteit bieden. In essentie moet meubilair het – heel simpel-  mogelijk maken dat jij en jouw medewerkers hun werk kunnen doen. Het is een soort van eerste behoefte en absolute voorwaarde om te kunnen werken. Voor kinderen en zeker kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan is het een voorwaarde dat ze hun boeken en ander materiaal gemakkelijk mee kunnen nemen naar school. Hun voornaamste meubilair is wat dat betreft dus de kindertas. 

Kindertas voor voortgezet onderwijs: design lijkt minder belangrijk

De kindertas als de tas op kantoor. Kindertassen voor basisschoolleerlingen worden in eerst instantie anders beoordeeld dan de tassen die kinderen meenemen naar het voortgezet onderwijs. Dit om de simpele reden dat kinderen eigenlijk maar weinig spullen mee hoeven nemen naar school. Wat betreft bijvoorbeeld kracht en stevigheid wordt van een kindertas voor het voortgezet onderwijs veel meer verwacht. De taak van de kindertas is meer dan het alleen maar mogelijk maken om bijvoorbeeld schoolboeken van A naar B te vervoeren. Behalve dat namelijk, is het ook nog eens erg belangrijk dat er voldoende bescherming geboden wordt aan de producten die je in jouw tas vervoert. Het is bij een goede kindertas dus niet alleen een kwestie van dat de boeken vervoerd worden, maar is het ook belangrijk hoe je die boeken kunt vervoeren. Om de reden lijkt het design van de kindertas voor kinderen van de basisschool belangrijker dan het design voor de kindertas voor het voortgezet onderwijs. Dan gelden nadrukkelijk andere eisen en normen.

Keuze tussen een schouder en rugtas

Kinderen hebben veel te kiezen als het gaat om de kindertas. In essentie dient een keuze gemaakt te worden tussen de schouder- en de rugtas. Vooral meisjes kiezen liever voor een schoudertas. Bij deze tas is het wel zo dat het gewicht van de gehele tas vaak maar op één schouder rust als de tas casual gedragen wordt. Kies je voor een rugtas? Dan wordt het gewicht in elk geval veel beter verdeeld over het lichaam. Voor het overige is de keuze voor een kindertas een kwestie van smaak vooral.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden