praktischprojectmeubel.nl

Magneetventielen; hoe zit dat nou?

Geplaatst op

De wereld om ons heen verandert, en snel ook. In het specifiek dan de wereld omtrent de technologische zaken in de productieprocessen van een wijd uiteenlopend aantal producten. Variërend van verf tot aan pizza, er komt tot op zekere hoogte enige techniek bij kijken. Ook worden er vaak magneetventielen gebruikt. Maar wat zijn magneetventielen nou? Wat kun je ermee?

Wat is een magneetventielen?

Magneetventielen zijn elektromechanisch bediende kleppen. Deze kleppen worden bediend door een elektrische stroom via een elektromagneet: in het geval van een klep met twee poorten wordt de uitstroom in- of uitgeschakeld; in het geval van een klep met drie poorten wordt de uitstroom geschakeld tussen de twee uitstroom poorten. Meerdere magneetkleppen kunnen samen op een verdeelblok worden geplaatst.

 

Magneetventielen zijn de meest gebruikte regelelementen in de vloeistof verwerking. Zij hebben tot taak vloeistoffen af te sluiten, vrij te geven, te doseren, te verdelen of te mengen. Zij worden in vele toepassingsgebieden aangetroffen. Magneetventielen bieden snelle en veilige schakeling, hoge betrouwbaarheid, lange levensduur, goede verdraagzaamheid van de gebruikte materialen, laag regelvermogen en compact ontwerp. Naast de magneetventielen worden nog aandrijvers gebruikt, deze soort aandrijving varieert.

Waar worden magneetventielen voor gebruikt?

Magneetkleppen worden gebruikt in automatische en hydraulische systemen voor de besturing van cilinders, hydraulische motoren of grotere industriële kleppen. Automatische irrigatie sproeisystemen maken ook gebruik van magneetkleppen met een automatische regelaar. Daarnaast kom je magneetventielen ook in het dagelijkse leven tegen, namelijk in huishoudelijke apparatuur; wasmachines en vaatwassers gebruiken magneetkleppen om de watertoevoer in de machine te regelen. Ook worden magneetventielen gebruikt in tandartsstoelen om de lucht- en waterstroom te regelen. 

 

Tevens in de paintball industrie, worden de magnetische kleppen gewoonlijk gebruikt. Zij worden algemeen gebruikt om een grotere klep te controleren die wordt gebruikt om het drijfgas te controleren die ervoor zorgt dat de paintball balletjes uit het geweer schieten. Daarnaast worden deze kleppen nu gebruikt in huishoudelijke waterzuiveraars. Naast het regelen van de stroom van lucht en vloeistoffen, worden magneetventielen gebruikt in de farmacologie experimenten. Dit gebeurt met een wijde variatie aan toepassing. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden