praktischprojectmeubel.nl

Onderhoud van je cv-ketel

Geplaatst op

Als je thuis gaat douchen, dan is het fijn om dat met warm water te doen. Hoe dat warm water daar komt weet je misschien wel. Dit komt door je cv-ketel of warmtepomp. Deze zorgen ervoor dat het water in je huis verwarmt wordt waardoor je geen koude douche hoeft te nemen. In deze blog wordt meer verteld over het onderhoud van je cv-ketel en wat nou eigenlijk het verschil is tussen een cv-ketel en een warmtepomp. 

Je cv-ketel onderhouden

Als je je cv-ketel regelmatig onderhoudt, dan zorg je ervoor dat je ketel zuinig en veilig blijft werken. A Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen, zoals bijvoorbeeld koolmonoxide vergiftiging. Daarnaast zorgt cv ketel onderhoud ook voor minder storingen. Hoe vaak je je ketel moet onderhouden is verschillend per leverancier. Dit kun je elk jaar moeten doen, maar het kan ook elke twee of drie jaar moeten. Als je besluit je cv-ketel een beurt te geven, dan is het verstandig een erkent installateur in te huren. Deze weet precies wat er moet gebeuren en doet dit op een professionele manier. Zelf sleutelen kan natuurlijk ook, maar de kans bestaat dat het mis gaat. Dan zul je dus toch moeten douchen met koud water. 

Verschil tussen een cv-ketel en een warmtepomp

Je hebt misschien wel eens van een warmtepomp gehoord. Het is de nieuwste uitvinding om de klimaatverandering tegen te gaan. Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van elektriciteit en niet van gas zoals een cv-ketel doet. Doordat de warmtepomp gebruik maakt van elektriciteit, wordt hij vaak gebruikt in combinatie met zonnepanelen. Hierdoor wordt de elektriciteit niet van het normale net gehaald, maar komt de elektriciteit van de zonnepanelen. Dit is een stuk beter voor het milieu. Omdat de warmtepomp pas net bestaat, wordt er nog niet zoveel gebruik van gemaakt. De warmtepomp bevindt zich alleen in nieuwbouwhuizen. Alle bestaande huizen hebben vaak nog een cv-ketel dus goed om te weten hoe je cv-ketel in elkaar steekt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden