praktischprojectmeubel.nl

Probeer zo duurzaam te wonen

Geplaatst op

Met kleine stappen kun je grotere verschillen maken als je probeert om duurzamer te wonen, als je probeert om je klimaatbeheersing (van Inntens) onder controle te krijgen zijn daar een hoop oplossingen voor. Klimaatbeheersing (van Inntens) kan ook een enorme, positieve invloed hebben op je gezondheid. Afhankelijk van hoeveel je toepast.

Het positieve effect op gezondheid

De luchtkwaliteit in je woning kan erg meehelpen met hoe gezond je bent. Als het erg droog is in je huis kun je last krijgen van bijvoorbeeld een droge huid, gebarsten lippen of zelfs droog haar. Maar op de lange termijn kun je wanneer je niet genoeg klimaatbeheersing (van Inntens) hebt, ook problemen krijgen met je ademhaling, veel gaan hoesten of hoofdpijn krijgen. Ook wanneer je woning te vochtig is, kan dit ook schadelijk zijn. Er kunnen schimmels ontstaan wat ook slecht is voor je ademhaling. Niet alleen is het slecht voor je gezondheid maar ook de kwaliteit van je huis kan erg snel beschadigen. Denk hierbij aan hout wat gaat verrotten of stucwerk wat loslaat. Er zijn al een paar kleine dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan zoals vaak je ramen open zetten om je woning te laten doorluchten of de klimaatbeheersing (van Inntens) toepassen.

Pas verschillende technieken toe

Als je de klimaatbeheersing (van Inntens) wilt toepassen in je woning zijn er verschillende technieken die kunnen worden toegepast. Niet alleen zijn kleine veranderingen zoals doorluchten goed, maar ook een airconditioning systeem installeren in de woning of zelfs op een kantoorpand kan veel invloed hebben. Er zijn verschillende aircosystemen die de klimaatbeheersing (van Inntens) kunnen regelen. Maar ook zijn er warmtepompen die kunnen worden bevestigt die kunnen bijdragen aan de verduurzaming van je huis, deze zorgen voor warm water en de algehele verwarming. Er wordt warmte gewonnen uit de grond, de lucht of grondwater waarmee de warmtepomp elektriciteit gebruikt om te verwarmen. Ook deze kleine beetjes dragen bij aan het verminderen van CO2 uitstoot, zo kun jij als individueel toch bijdragen zonder daar heel veel moeite voor te hoeven doen aangezien je veel minder gas verbruikt en je daarnaast je eigen gezondheid op peil houdt door ook luchtfilters te gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden