praktischprojectmeubel.nl

Tips om de ruimte in een kleine kinderslaapkamer optimaal te benutten

Geplaatst op

Wanneer je voor je kindje een kleine kamer ter beschikking hebt, moet je goed met de ruimte omgaan. In een kleine kamer kun je vaak toch meer dan je denkt, mits je praktische meubels koopt en de kamer handig inricht. Uiteraard moet je een kleine kamer ook niet te vol proppen met meubels. Het moet een goede balans zijn tussen comfortabel, praktisch, maar nog wel leuk voor het oog. We geven je graag een aantal tips. 

Ga voor praktische meubels

Net hadden we het al over praktische meubels, maar wat zijn praktische meubels? Met praktische meubels bedoelen we meubels die meerdere functies hebben. Vooral in een kinderkamer zijn er veel praktische meubels verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld man een kinderbed met bureau? Of een kinderbed met een kledingkast. Er bestaan vele combinaties hoog- of halfhoogslapers. Wanneer je een 2-in-1 meubel hebt, heb je geen apart bureau, kleding- of opbergkast meer nodig. 

Werk de hoogte in

Je kindje kan er waarschijnlijk niet zelf bij, maar bij een kleine kamer kun je het beste de hoogte in werken en de vloer zo veel mogelijk vrij houden. Hang bijvoorbeeld planken of kastjes op aan de muur. Zo kun je vele dingen die je kindje niet dagelijks gebruikt in opbergen. Eigenlijk kun je een hoogslaper ook categoriseren in een van de ‘werk de hoogte in’ opties. 

Denk na over het kleurgebruik

Kleuren geven de kamer ook een bepaalde uitstraling. Bij een kleine slaapkamer raden we je echt aan om de kleuren van zowel muren, plafonds als de meubels, zo neutraal mogelijk te houden. Donkere kleuren maken je kamer nog kleiner en benauwder dan deze is. Populaire kleuren voor op de muur zijn wit, beige, lichtgrijs of lichtroze. Wanneer jij en/of je kindje erg van kleur houdt, kun je kleuraccenten laten toevoegen in de accessoires. 

Ga niet voor drukke patronen

Niet alleen donkere kleuren geven je kamer een kleinere uitstraling, ook drukke patronen zorgen ervoor dat de ruimte kleiner en onrustig aanvoelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden