praktischprojectmeubel.nl

Veilig werken met meubels en meer

Geplaatst op

Het is mogelijk om een stuk veiliger te werken wanneer je een meubelfabriek hebt of bijvoorbeeld en projectinrichtingbureau. In de meeste gevallen zul je te maken hebben met zware objecten en wanneer je meubels op maat maakt zal er gewerkt worden met machines die de nodige risico’s met zich meebrengen wanneer er niet goed mee omgegaan wordt. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei andere zaken waar je aan moet denken die belangrijk zijn om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Wij nemen een aantal van deze zaken met je door en laten je ook direct zien wie je kan assisteren bij het waarborgen van de veiligheid.

Veiliger werken

Wanneer je kijkt naar de verschillende factoren die een rol spelen op de werkvloer, en die de veiligheid bedreigen, dan is het al snel duidelijk dat er flink wat geïnvesteerd moet worden in de veiligheid. Er zou brand uit kunnen breken, een medewerker kan gewond raken en/of het kan allemaal zo uit de hand lopen dat het hele pand ontruimd moet worden. Je kunt mensen aanstellen om deze problemen te tackelen. Om deze taken goed uit te kunnen voeren, kunnen medewerkers een BHV-cursus volgen. In principe is een bedrijfshulpverlener dus een gewone medewerker, maar hij of zij heeft een BHV-cursus gedaan.

Wat is een VCA cursus?

Er bestaat ook een cursus die inzicht geeft in de verschillende risico´s op de werkvloer. Dat is de VCA-cursus. Die bestaat uit verschillende onderdelen. Zo moet je denken aan onderwerpen als: het veilig omgaan met elektra (hoogspanning), zaken waar je aan moet denken als je op grote hoogte werkt, voorkomen van brand, vermijden van explosies, de juiste stappen nemen om veilig te werken in afgesloten ruimtes. Ook moeten medewerkers op de hoogte zijn van de verschillende veiligheidseisen met betrekking tot hun werkplek. Daarbij moeten ze weten welke beschermingsmiddelen er nodig zijn en hoe ze te gebruiken. Wanneer ze de vca cursus goed afgerond hebben, kunnen ze een vca certificaat laten zien. 

Wil je meer weten over meubels en bedrijvigheid daaromheen, dan raden we je sterk aan om onze blogs te lezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden