praktischprojectmeubel.nl

Wat is douglas hout en waar kun je douglas hout kopen?

Geplaatst op

Bij het horen van douglas hout gaat er wellicht niet meteen een belletje rinkelen en waarschijnlijk heb je ook geen idee waar je douglas hout kunt kopen. Dit is niet gek, aangezien deze houtsoort niet erg bekend is in ons land. Het wordt echter wel door de jaren heen steeds populairder, wat niet gek is want het heeft een mooie rozeachtige kleur die vergrijst onder invloed van het weer. Omdat het zo populair is, kun je tegenwoordig douglas hout kopen op veel plekken!

De afkomst

Oorspronkelijk komt douglashout, logischerwijs, van de douglasspar die vooral te vinden is in het Duitse zwarte woud. Het hout is daar over het algemeen van goede kwaliteit, omdat deze bomen niet zo snel groeien als op andere plekken. Omdat dit hout zo kwalitatief goed is kun je het gebruiken voor verschillende doeleinden, denk aan overkappingen, schuttingen of tuinmeubelen.

Douglas hout bewerken

Hoewel deze houtsoort kwalitatief erg goed is, is het wel erg zacht en makkelijk te zagen. Deze houtsoort is minder goed te combineren met metaal. De reden hiervoor is het looizuur die in de houtsoort aanwezig is. Dit in combinatie met metaal kan lelijke vlekken in het hout als gevolg hebben. Als je douglas hout gaat kopen en gebruiken kun je dus altijd beter kiezen voor een RVS materiaal.

De voor- en nadelen van douglas hout

Douglas hout kent dus verschillende voor- en nadelen. Voordelen van deze houtsoort zijn dat hij erg duurzaam is en een mooie, rustieke uitstraling heeft. Ook is het door de zachte structuur makkelijk te bewerken. Douglas hout kopen is ook geen probleem, het is tegenwoordig op erg veel plekken te verkrijgen. Douglas hout kopen kan ook in wat langere afmetingen, waardoor het een geschikte houtsoort is voor bijvoorbeeld een overkapping. Nadelen van douglas hout kopen is dat de lange planken de neiging kunnen hebben om krom te trekken en dat er, wanneer het in aanraking komt met metaal, vlekken kunnen ontstaan in het douglas hout.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden