praktischprojectmeubel.nl

Welke magazijnstelling is handig waarvoor?

Geplaatst op

In jouw bedrijf is het van cruciaal belang om de juiste stellingen te selecteren die passen bij jouw specifieke opslagbehoeften. Er zijn verschillende soorten stellingen beschikbaar, elk met hun eigen toepassingen en voordelen. In deze gids zullen we je meer vertellen over welke stelling geschikt is voor welk doel, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw magazijninrichting.

Palletstellingen voor efficiënte palletopslag

Bedrijven die grote hoeveelheden goederen op pallets moeten opslaan zijn zeer gebaat bij palletstellingen. Ze zijn veelzijdig en efficiënt en kunnen aangepast worden aan de afmetingen van jouw pallets. Als jouw bedrijf betrokken is bij distributie of opslag van bulkgoederen, zoals in een distributiecentrum, zullen palletstellingen je helpen om ruimte te besparen en een gestroomlijnde opslag te creëren.

Legbordstellingen voor kleine artikelen en snelle toegang

Kleinere items of producten die gemakkelijk met de hand gepakt kunnen worden, kunnen heel prima op legbordstellingen geplaatst worden. Deze stellingen zijn ideaal voor gebruik in detailhandelszaken, archieven en kantoren. Ze bieden gemakkelijke toegang tot producten en maken het organiseren van items op een overzichtelijke manier mogelijk. Dit maakt ze ideaal voor het bijhouden van voorraadniveaus en het snel vinden van specifieke producten.

Cantileverstellingen voor lange en zware materialen

Als jouw bedrijf te maken heeft met lange en zware items, zoals staven, buizen of planken, dan zijn cantileverstellingen een uitstekende keuze. Deze stellingen bieden een open ontwerp zonder verticale dragers, waardoor lange goederen gemakkelijk opgeslagen en uitgenomen kunnen worden. Ze worden vaak gebruikt in industriële omgevingen, zoals staalfabrieken, bouwmaterialenopslag en houthandels.

Inrijstellingen voor hoge dichtheid en beperkte ruimte

Inrijstellingen zijn ontworpen voor bedrijven met beperkte opslagruimte en hoge opslagdichtheid. Ze maken gebruik van een ‘last in, first out’ (LIFO) opslagsysteem, wat betekent dat de oudste producten als laatste worden uitgenomen. Dit is handig voor bederfelijke goederen of producten met een beperkte houdbaarheid. Inrijstellingen maximaliseren de beschikbare ruimte en zorgen voor een efficiënte opslag.

Kies de juiste stelling, dat is essentieel

Het kiezen van de juiste stellingen voor jouw bedrijf is essentieel om de efficiëntie te verbeteren, ruimte te optimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Overweeg de aard van je goederen, de beschikbare ruimte en de benodigde toegankelijkheid bij het selecteren van de juiste stellingen voor je magazijn. Deze gids biedt je een overzicht van enkele van de meest voorkomende opties, maar er zijn nog veel meer soorten stellingen beschikbaar om aan jouw specifieke behoeften.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van leuke ideeën op het gebied van design.

Contactgegevens

Via info @ praktischprojectmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden